מחלות מעי דלקתיות
תחום זה כולל את מחלת הקרון וקוליטיס כיבית. כיום יש מגוון טיפולים רחב למחלות אלה הכולל תרופות שמשנות את פעילות מערכת החיסון , טיפולים ביולגים , וכמובן טיפול תומך תזונתי ופסיכולגי. פרופ’ פישמן מנהלת את היחידה למחקרים קליניים בתחום באיכילוב ובעלת ניסיון רב בכל מגוון הטיפולים התרופתיים ושילובם עם טיפול תומך . כמו כן לדר פישמן מיומנות בביצוע טיפולים אנדוסקופיים מורכבים להקלה על היצריות באזורים שונים במעי הנגרמות עקב דלקת ממושכת המצרה את החלל.
צרבת (רפלוקס)
צרבת נגרמת כתוצאה מעליה של חומצה מהקיבה לוושט באופן לא תקין, עקב חולשת הסוגר המפריד בין הקיבה לוושט. צרבת כרונית עלולה לגרום לדלקת בוושט ואף לשינויים ברירית הושט שמגבירים הסיכון לסרטן הושט. הטיפול בצרבת כולל טיפול התנהגותי , תזונתי ותרופתי. כמו כן לעיתים נדרש מעקב בגסטרוסקופיה
מחלות ושט ובעיות בליעה
קשיים בבליעה ובתנועתיות הושט יכולים לנבוע מגורמים שונים , כמו דלקת כרונית ( אזופגיטיס אאוזינופילית) בעיות עיצבוב (כמו אכלזיה) ועוד. האבחנה דורשת בדרך כלל הסתכלות אנדוסקופית עם ביופסיות מהושט ואף בדיקות מתוחכמות יותר כמו מנומטריה ומבחני בליעה. הטיפול נע בין טיפול תרופתי , אנדוסקופי ועד ניתוחי וזאת בתלות המחלה הפוגעת בוושט
כיב קיבה ותרסריון וחיידק ההליקובטר פילורי: כיב הינו פצע ברירית בקיבה או בחלקו העליון של התרסריון. כיב מתבטא בכאבי בטן , בחילות ולעיתים נדירות יותר בדימום ממערכת העיכול. הסיבה השכיחה ביותר לכיב קיבה או תרסריון הינו חיידק ההילקובטר פילורי המאובחן בגסטרוסקופיה או תבחין נשיפה. במקרה זה הטיפול הוא הכחדת החיידק על ידי אנטיביוטיקה. סיבות נוספות לכיבים הינם תרופות מסוג NSAID, אספירין, עישון, ולעיתים נדירות , סרטן בקיבה מתבטא ככיב קיבה.
מעי רגיש
תחום זה כולל טווח רחב מאד של בעיות פונקציונליות של מערכת העיכול היכול לבא לידי ביטוי בכל אחד מחלקיה. התסמינים השכיחים של מעי רגיש הינם: שלשולים, עצירויות , כאבי בטן עליונה ( דספפסיה) תפיחות הבטן עד כאב, ותחושות של גוף זר בושט. לצד טיפולים תרופתיים ד”ר פישמן מאמינה בשילוב של טיפול תומך רחב ומותאם אישית כמו דיאטה, טיפול פסיכולגי , היפנוזה ודיקור. אך מעל הכל מתן אמפטיה למטופל ויצרת אמון שיאפשרו למטופל לקבל כלים להמשיך באורח חיים רגיל ופרודוקטיבי.
מעקב וטיפול בפוליפים במעי הגס : פוליפים הינם גידולים שפירים במעי הגס , וחלקם הקטן יכול עם השנים לעבור התמרה סרטנית. ולכן מומלץ להסיר את הפוליפים בצורה אנדוסקופית. שכיחות הפוליפים עולה עם הגיל ולכן כיום מומלץ לבני 50 ומעלה לעבור בדיקת סקר אנדוסקופית לגילוי מוקדם של הפוליפים והסרתם. לאנשים עם נטיה משפחתית לפוליפים או ממאירות במעי הגס מומלץ לעבור הבדיקה אך בגיל מוקדם יותר.
לפרופ’ פישמן נסיון רב בביצוע קולונוסקופיות לגילוי מוקדם וכן מיומנות רבה בהסרת פוליפים גדולים בטכניקות מתקדמות