זריקת הוויגובי הצליחה ליצור “באזז” חיובי ביותר לנוכח התוצאות המוכחות של הורדה משמעותית במשקל. הזריקה הוכחה כיעילה הן לסוכרתיים והן לבעלי משקל יתר הנמצא על סף ה-BMI הנושק אל גבול ההשמנה החולנית – המוגדר כמסכן חיים ומצריך ניתוח בריאטרי. כמו בתרופות ובזריקות רבות, גם בזריקת הוויגובי כרוכות תופעות לוואי מסוימות. חשוב להציג אותן בפני משתמשים בהווה ומשתמשים עתידיים. כזכור, הזריקה עדיין לא נמצאת בשימוש בארץ, אך כיוון שהדבר יקרה בעתיד הקרוב, ומאחר שקיים צפי לשימוש שכיח בה בישראל, ראוי לתת זרקור אל אותן תופעות לוואי אפשריות לאחר נטילת זריקת הוויגובי.
מהן תופעות הלוואי בוויגובי?
באופן כללי, התרופה מתבססת על החומר הפעיל הנמצא בתרופת האוזמפיק המיועדת לסוכרתיים. לכן, תופעות הלוואי תהיינה זהות. הן יכולות לבוא לידי ביטוי בבחילות, בהקאות, בגזים וכדומה. התופעות הללו חולפות בדרך כלל תוך מספר ימים בודדים. הן שכיחות ואופייניות לרבע עד כחצי מן הנוטלים אותה.
בהקשר זה, ישנה חשיבות למעקב הרפואי של רופא העוסק בהשמנה אחר המטופל. ליווי מקרוב, תוך התחשבות ספציפית במצב האדם הנוטל את התרופה, ינחו את הרופא במינון הנכון שייתן לו. הזריקה ניתנת במינון שבועי, ולכן חשוב המעקב אחר המטופל ואחר תופעות הלוואי, אם יהיו. דיווחים מצד המטופל על שינויים ותסמינים במערכת העיכול, ינחו את הרופא להקטין או להפסיק את מתן הזריקה. עם זאת, אחוז הנושרים מהמשך נטילת הזריקה הוא נמוך מעשרה אחוזים.
האם ייתכנו תופעות לוואי חמורות בעקבות נטילת הזריקה?
במקרים נדירים, ייתכנו תגובות אלרגיות חמורות לאחר השימוש בתרופה. הדבר יתבטא בפגיעה בכליות ובתפקודן, ובמצב זה יופסק כמובן השימוש בה ויינתן מענה רפואי נדרש. הדבר חריג, וכאמור, רוב התופעות מתייחסות לתופעות קלות יחסית במערכת העיכול, החולפות תוך זמן קצר. חשוב לזכור זאת.
ומה עד להגעת הזריקה לארץ? זקוקים למידע נוסף אודות זריקת הוויגובי, בטיחות הנטילה של הזריקה ושאלת ההתאמה של מטופלים בעלי BMI גבוה לקבלת הזריקה? באפשרותכם לפנות אל פרופ’ סיגל פישמן, העומדת לרשותכם בכל שאלה. אתם מוזמנים להתקשר, להתייעץ ולקבל חוות דעת בנושא.